Annons
Annons

Ledsen ända in i själen

Idag frågade jag mig själv. Vad är det jag håller på med?

Det hela började med att det är Stockholm Fashion week denna vecka och det innefattar en himlans massa pressvisningar med nyheter inför våren 2015. Jag hade bokat in hela dagen med pressvisningar som jag skulle springa runt på.

Annons

Efter första pressvisningen fick jag en sån där jobbig känsla i kroppen. En sån där känsla som kommer när man gör något som inte känns helt rätt och jag stannade upp och frågade mig själv: -Vad får jag ut av det här?

Jag får en liten goodiebagspåse med saker som jag ändå inte kommer använda, för de passar inte in hemma hos mig. Jag får en god frukost och himla ont i fötterna efter en dag på stan.

Efter att ha tagit mig en ordentlig funderare över vad jag höll på med, struntade jag i pressvisningsdagen och resterande pressvisningar. Styrde kosan mot Hornsgatspuckeln och alla fina gallerier som ligger jämns med den vägen. För något som jag verkligen brinner för är hantverk, konsthantverkare och konstnärer och detta skulle jag verkligen vilja lyfta. De har absolut ingen stor marknadsföringsbudget eller stora PR byråer som kan lyfta dem, så är det några som förtjänar publicitet så är det dem.


Kan verkligen stå länge framför ett föremål eller målning och fashineras över hantverksskicklighet och sätt att arbeta med material. När man dessutom får höra berättelsen bakom hantverket så känns det ännu viktigare att få fler att förstå hur mycket tid konstnären eller hantverkaren lagt ner på föremålet och hur lite ersättning de egentligen får. För det är ytterst få som faktiskt kan leva på sitt konstnärskap, majoriteten har en annan inkomstkälla.

Det gör mig ledsen ända in i själen att fler inte väljer hantverkstillverkat istället för storfabrikstillverkat och det är verkligen något jag skulle vilja lyfta mer i denna blogg.

Vad tycker ni om detta? föredrar ni konsthantverk framför storfabriksproducerat?

20141119-171909.jpg
Keramikern Hizako Mizuno Jonsson har gjort dessa fina verk.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

11 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar