Annons
Annons

Måla om stolarna med kalkfärg från Anne Sloan och skippa underarbetet.

pinnstol-mormorsglamour-atelje-ann-sloan

Jag har tidigare målat om matstolarna med Kalkfärg från Anne Sloan. För en annan som tycker att slipa och att underarbete är något som är så tråkigt så jag bara vill gå och lägga mig och genast tappar all inspiration till att måla. Så är denna färgen toppen. För man kan måla direkt på ytan utan att göra något som helst underarbete. Det blir supersnyggt.

Annons

Men så har vi det där lilla men:et. Jag målade om stolarna och struntade i att behandla dem med vax och det skulle jag inte gjort. Dessutom så ställde jag in dem i köket, där de används dagligen och små barnfingrar som kladdar och det blev fettfläckar på en gång som verkligen grodde in i stolen. Om jag då tog trasan och försökte att torka bort fläckarna försvann genast färgen. Så det var inget alternativ.

pinnstol-mormorsglamour-atelje-ann-sloan

De åkte helt sonika ner i källaren och har stått där och väntat på att få sig en omgång färg. Nu har jag målat om dem och tänker vaxa in dem innan jag använder dem och hoppas att det håller bättre mot smuts och avtorkning. Har ni testat? Vad tycker ni?

Jag passade även på att måla om snurrstolen jag hittade på en second-hand butiken för ett tag sen som jag tycker påminner om Arka Lounge Chair. Här ser ni förebild på stolen innan jag målade om den.

————————————————————

 

Följ Mormorsglamour på Facebook och Instagram (@mormorsglamour)så får du de senaste uppdateringarna

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

10 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar