Annons
Annons

Maskera rätt och få raka linjer som inte blöder ut när du målar

Kommer ni ihåg när jag målade min yngsta sons barnrum? Jag hittade det inlägget idag och tänkte att det fortfarande känns aktuellt. En beskrivning på hur man målar så man får skarpa kanter.

1. För att få perfekta linjer när man målar med två färger, börjar man med att maskera med maskeringstejp där man vill ha kanten. Köp gärna den blå eller gula tejpen som är gjord för denna typ av målning.

Annons

2. Börja med att måla på kanten med den färg som du målat med innan. Ex. ska du få en snygg kant mellan tak och vägg. Börjar du med att måla kanten med takfärgen. Detta kallas att man förseglar tejpen. Låt torka.

3. måla därefter med den färgen som du vill ha på väggen.

4. Dra bort maskeringstejpen när du målat färdigt. Vänta inte tills färgen har torkat. Nu har du fått en snygg rak kant utan kladd.

Lycka till med målningen nu och med de skarpa kanterna 🙂

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar