Annons
Annons

Massor av DIY-tips. Måla med metallicfärg

I samarbete med Alcro har jag gjort ett inspirationsinlägg med deras nya kollektion av metallic färger. Färgerna finns i 14 olika kulörer och skimrar i varmt guld eller kallt silver.

De färger jag valde att jobba med heter Antracit, Guld, Titan och Romans. Väggen är målad i Pashmina NCS 3502-R som är en matt färg och som ger en vacker kontrast till metallfärgerna, med sin matta yta. 

Annons

Dukningen går i skimrande färger som möts upp med mer matta toner i väggfärg och linne. Ett roligt dukningstips är att göra namnetiketter och fästa med jutesnöre runt ett leksaksdjur. Vet att det gör succé både för barn och vuxna.

Ljusstakarna har målats i pärlemorglittrande Romans och färgen Guld för att få en mjuk kontrast och övergång mellan färgerna.

För att måla ljusstakarna behöver du:

Ljusstakar / färg / målarpensel / maskeringstejp

Börja med att måla med en färg till 1/3 av ljusstaken, måla gärna två gånger för att färgen ska täcka ordentligt. Men se upp för rinningar och ta inte för mycket färg inför varje strykning. När färgen torkat maskerar du med maskeringstejp där du vill att nästa färg ska ta vid. Måla även denna färg två gånger och låt torka ordentligt mellan varven. Ta bort maskeringstejpen när du målat klart.

Terakottakruka med gyllene rinningar

Krukan har målats i två omgångar. Börja med att måla hela krukan med den matta färgen (Pashmina NCS S 3502-R) för mig täckte det så bra så jag behövde bara måla en gång. Men det varierar från vad du målar och hur du målar, så hur många strykningar du behöver det beror på hur pass bra färgen fäster på underlaget. Låt färgen torka ordentligt över natten.

För att måla rinningar tar du ganska mycket färg på penseln, i detta fall använde jag mig av färgen Guld. Ställ krukan upp och ner och börja med att sätta penseln där du vill att färgen ska rinna. Ta och fyll på lite färg i taget, eftersom det kan börja rinna ganska mycket, så ha tålamod. Låt det torka ordentligt innan du börjar att använda krukan.Brickan som tallrikarna står på har vänts upp och ner och det är botten som målats i en metallfärg. En vacker dukningsdetalj. Denna bricka är målad med färgen Titan.

och brickan ovan är målad med Guld. Leksaksdjuren som agerar bordsplacering är även de målade med guldfärg. Jag gick över med färg två gånger för att det verkligen skulle täcka ordentligt.

En fin detalj till dukningen är att använda sig av gamla bestick som du knyter ihop med ett snöre eller sidenband. Det blir lite mer personligt och himla vackert.

Blyertsgrå stol

Stolen är målad i färgen Antracit och glimrar till lite extra i ljuset. 

Du behöver: Stol / färg /pensel / roller

Om du ska måla lite större ytor är det bra om du använder dig av en roller för att få bästa struktur på färgen. En annan sak som är viktig är att verkligen blanda färgen ordentligt innan du börjar måla. Allt för att silvret ska fördela sig så jämt som möjligt.

Fikon är så otroligt vackert att duka med och passar bra till den färgsättning som är i just denna dukning. Men går lika bra ihop med en vit dukning eller svart dukning.

Det var allt för idag hoppas att ni får en riktigt fin dag.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

8 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar