Annons
Annons

Mormorsrutor

Det känns som jag tjatar om det här som börjar på I och slutar på stagram, men det är en av alla dessa sociala medier som passar mig bra och det är så kul att få er spontana feedback tillbaka på en gång. I allafall… i förra veckan lade jag ut en bild på det som är tänkt ska bli en stor härlig virkad filt.

Annons

Hur nu jag fick för mig som är så rastlös och vill att allt ska bli klart på en gång, att jag ska virka en filt som tar c:a 80 timmar att virka.?! Nu pratar vi inte virka natt och dag utan sömn i en vecka utan, utan bara virka när helst jag har tid. Så jag har virkat tittandes på tv, i lekparken, ståendes mitt på vägen medan barnen cyklar, på en sten, på en strand, i solstolen…. ja som ni förstår nästan överallt. Men än har jag inte kommit längre än halva filten. Så nu börjar det sakta sjunka in att filten kommer vara klart först i vinter, om jag nu lyckas hålla motivationen uppe och faktiskt genomföra detta projekt.

Tanken är att varje ruta ska vara grå och att alla 40 rutor som sedan ska sammanfogas ska sys ihop med det rosa garnet på bilden. Än så länge i allafall, vi får se om det blir så, kan ju hända att jag ändrat mig en sisådär 20 gånger innan filten är klar.

Det är många som undrat hur jag virkat och det är vanliga mormorsrutor som är virkade med virknål 3,5 och 50 grams garnnystan i bomull.

och jag har virkat vanliga mormorsrutor, fast med halvstolpar istället för stolpar.

Dvs.

Börja med att lägga upp 5 luftmaskor

slut till en ring med en smygmaska

gör två halvstolpar med nedtag i ringen

Virka 2 luftmaskor 2 halvstolpar med nedtag i ringen

Virka två luftmaskor

och fortsätt med 2 halvstolpar med nedtag i ringen 2 luftmaskor och 2 halvstolpar

Upprepa den snirkliga texten igen.

och slut ihop fyrkanten med en smygmaska.

Fortsätt att i varje hörn virka 2 halvstolpar 2 luftmaskor samt 2 halvstolpar igen. I varje hål som inte är en kant på mormorsrutan gör ni en luftmaska och sedan två halvstolpar, för att ta er vidare till nästa gör en luftmaska och så här fortsätter ni.

Ibland är det svårt att beskriva hur man gör bara med bilder, så då fick jag alltså för mig att göra en video över hur man virkar mormorsrutor. Så nu har jag alltså gjort min första film, för att kunna visa hur jag gör.

Här kommer mitt sätt att virka mormorsrutor, för det finns massa olika sätt att göra det på.


Det bästa med video är att om ni tycker ni jag pratar för mycket är det bara att scrolla vidare 🙂

Berätta gärna vad ni tyckte, gick det för fort, för långsamt, ska jag prata mindre eller mer? åsikter uppskattas massor.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar