Annons
Annons

Musta äpplen på Rosenhill

Föreställ dig en hippieversion av Leva Kungslador. Ett hopplock av massor av udda skamfilade saker, mycket kärlek och härlig stämning. Då har du kommit till Rosenhill. Vi åkte dit för att musta våra äpplen.

Annons

Jag hämtade barnen lite tidigare från dagis och skola igår, så begav vi oss ut på äventyr. Det blev en dag som kändes som en förlängning på sommaren. Men hela bilen full med äpplen från vårt äppelträd där hemma.

Färjan tog vi över till Ekerö, sen styrde vi kosan direkt till Rosenhill. Det finns flera musterier på Ekerö men vad jag kunde läsa mig till så behövde de andra musterierna minst 50 kg äpplen och vi hade ”bara” skrapat ihop 45 kg. Så därför blev Rosenhill vårt alternativ.

Barnen roade sig uppe i skogen, hängandes och klängandes i alla hängmattor och kojor som fanns där, medan jag stod i kö till musteriet. Ett tips, ska ni dit, åk inte på en tisdag eller lördag. Det kan vara ganska mycket folk där då. Men som sagt vi åkte dit en tisdag. Barnen tyckte det var riktigt spännande att se när man gjorde äppeljuice (must) av äpplena och medan vi väntade på att äppelmusten skulle pastöriseras klart gick vi runt och tittade på hönorna och spelade Uno i växthuset.

Alla möbler som står är ett hopplock av det man hittat och fått. Det är en härligt kombination av många olika möbler, som blir så ombonat, mysigt och ger en fullt med energi. Tycker det är befriande att komma till ställen där det inte är perfekt och ogräset syns genom trädgårdsplattorna.

Det blev en toppenkväll och vi hann verkligen umgås! Tycker att många vardagar bara går åt till att skjutsa till träning, äta mat och snabbt i säng. Så detta var ett mysigt avbräck i vardagen.

Har jag sagt att jag tyckte det var toppen!? 🙂

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar