Annons
Annons

Myshelg i Kosta

I helgen var barnen hos farmor och farfar och vi styrde bilen ner mot Kosta för att bara hinna vara med varandra. Sånt där som är så viktigt. Enligt mig iallafall och specillt när man är mitt inne i livet, med familj, jobb och bygge.

Annons

Att få tid att stanna upp, se varandra och ta hand om varandra.Vi besökte glashyttan där man verkligen får gå runt direkt i produktionen och se hur glaset tillverkas för hand, bland duktiga hantverkare. Som verkligen brinner för sitt yrke. Det är verkligen en upplevelse att se hur tillverkningen går till och hur alla så diciplinerat jobbade tillsammans för att det inte skulle bli stopp i produktionen.

Här blåser han ut luft i glaset som satts ner i en form för att kunna formgjuta själva glaskupan.En mysig liten julmarknad fanns också, dekorerat med ljus som klädde hela området och bidrog till en riktigt mysig julkänsla. Första julmarknaden för i år har alltså besökts.
På kvällen såg vi en show med Kjell Engman som är en av huvuddesignerna på Kosta Boda tillsammans med hans team av helt suveräna glashantverkare.De gjorde en glasälva som var en halvmeter hög och en stor glaskupa som sammanfogades tillsammans. Som ni ser så är det verkligen ett lagarbete.

Här är hela Kjell Engmans (till höger) team. Jag kan nästan känna ett uns av avund för att han hittat ett sånt bra arbetslag att arbeta med. Vad jag förstår så har de jobbat så länge i hop att Kjell säger hur han vill ha det och sen gör det efter hans instruktioner. Men vilket tilltro och ömsesidig respekt man måste känna för att förlita sig på varandra och ens kunskaper. Imponerande!
Både jag och Kent fick testa på att vara i glashyttan, något jag verkligen kan rekommendera om ni åker hit. Vi gjorde varsin skål med hjälp av duktiga läraren Lalle på Kosta Glascenter. Han berättade även att man kan få designa sin egen kollektion som han sedan tillverkar efter skiss. Så nu ska jag sätta mig här hemma och rita vinglas för produktion. Hur häftigt är inte det? En egendesignad kollektion av glas.

Kent var helt lyrisk över att få testa på glashantverket och jag lika så, aldrig trodde man väl att man skulle få tillverka sin egen skål. 

Nu så, hemma igen efter en helg full med intryck. Det var så kul att få göra massa saker tillsammans och så inspirerande att möta människor som brinner för sin sak.

DELA (0)
PINNA (0)

36 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar