Annons
Annons

När sandhögarna i hallen en dag försvinner.

Helena som har bloggen Drömhus här på Sköna hem skrev tidigare ett så bra inlägg om det där med att skapa harmoni i vardagen. Bakom kulisserna är det inte alltid som folk förväntar sig eller faktiskt som man själv ens förväntar sig.

Annons

Det här är något jag funderar över ganska mycket, den där ytan som man faktiskt utger sig för att ha när man bloggar om inredning och pyssel. Många har förväntningar om att man är så där galet pysslig och har ett helt perfekt hem.

Sanningen är den att jag har jättesvårt att pyssla med mina barn, vilket jag tycker är tråkigt. När de var yngre så pysslade jag massor med dem. Men allteftersom pysslet gått över till att vara mer mitt yrke, har jag svårt att vara kreativ även efter arbetstid, jag måste få ta ledigt på min fria tid.

Det där med att ha ett perfekt hem. Det brukar jag släta över med för mig själv att jag bloggar fakiskt inte hos Sköna hem för att jag har ett snyggt hem utan, för att jag gör massa kreativa projekt. Det försöker jag intala mig ganska ofta när jag tittar på kaoset runt ikring mig, som faktiskt hör till vår vardag.

Jag tänker att jag kommer att sakna det där sen när jag blir äldre, alla sandhögar i hallen, leksaker överallt och alla ofärdiga projekt som inte hunnits med. Jag vet att jag kommer stå där om några år, när barnen flyttat ut och känna att det är tomt utan det där livet som faktiskt syns i varje vrå i huset.

Som exempel kan vi ta min karl som är elektriker. Han har jättesvårt för att få upp en lampa här hemma, det kan ta flera månader och ibland faktiskt år, innan han tar itu med det. Fastän han är den mest drivna människa jag känner. Han vill inte alls tänka på att koppla in en lampa på hans fritid.

Precis på samma sätt är det med mig och att pyssla, att pyssla för mig är inte längre ett sätt att koppla av utan jag måste hitta ett annat intresse som gör att jag kan koppla av. Nu är bara frågan. Vad ska jag hitta på? 

Snigeluppfödare kanske? börja spela orgel? eller varför inte testa Le parkour?

[youtubeplay id=”OXaipQ4bey8″ size=”large”]

Ni som jobbar med er hobby, känner ni igen er? Hur gör ni?

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

39 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar