Annons
Annons

Om det här med plastbantning och hållbarhet.

Måste bara tipsa om min tidigare kollega Maria Soxbo med bloggen Husligheter som skriver på ett sånt enkelt sätt och hur man kan tänka för att bli lite mer miljövänlig. Maria skriver och når mig just för att hon lägger det på en lagom nivå, och skriver om det på ett sätt så att det inte känns övermäktigt.

Annons

Vet när jag läste en utbildning i Recycle Design, som för övrigt var det roligaste jag någonsin läst. Men då hade vi miljökunskap en dag i veckan och jag fick lära mig så mycket om miljöförstöring och djurhållning att jag till slut inte ens kunde gå in i affären och handla mat. För jag fick bara ångest, varhelst jag tittade.

plastbanta

Bild: Iris hantverk

Men Maria tipsar ofta hur man i små steg kan förändra små saker i vardagen som gör ganska stor skillnad. Som det här med att plastbanta till exempel. Varför ska man göra det? och hur ska man börja?

Visste ni förresten att ”Kemikalieinspektionen hittat farliga kemikalier i 82 av 160 plastprodukter” det är lite skrämmande och just i köket har i allafall jag en hel del plast. Som jag så sakta håller på att byta ut. Som till exempel den där stekspaden som man använder mest varje dag, hur många har inte en sån i sitt hem?

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar