Annons
Annons

Behöver vi verkligen fler prylar? Inredningsåret 2016 enligt Stefan Nilsson

Idag var en fullspäckad dag med möten. Morgonen började med en trendföreläsning med Stefan Nilsson. Han håller varje år en trendföreläsning och berättar om det som han tror/förutspår kommer bli 2016 hetaste inredningstrender. Det här var mitt första år. Har varit på väg så många gånger, men det har alltid kommit saker emellan.

Annons

2016 års trender delades in i 5 olika områden:

Santa Fé

Hedonism

Maskinellt

Astro

Makers & FixersAstro

”Framtidens trend, och den ljusaste av alla trender. Science fiction i vitt och transparent. Nya material, nya metoder. Inspiration från rymdskepp och filmer om liv på Mars. Så klart tapeter med stjärnhimlar, astronauter men väldigt tydligt framåttittande. Nyckelformgivare att referera till är Joris Laarman som gjort ny konstruktion på stol. Optimism och Nyfikenhet”.

Hedonism

” Miljöer med tunga draperier, fransar, sammet, låga möbler. En motreaktion på hälsotrenden där vi skulle avstå allt- nu vill vi njuta. Self-expression. Massor av rött. Om man vill använda mässing så passar det i denna trend. Sammetsklädda stolar med mässingsben, med 70-talets ArtDeco.”

Maskinellt

”Sista varvet på industritrenden, kanske. Grått, beige med vissa varma inslag som tex. metaller och ockra. Dukningsdetaljer med bestick med verktygsskaft, porslin i kugghjulsform där delar går in i varandra, mönster av verktyg. Starkt intresse för att göra egna saker. tex. egna ljusstakar av muttrar.”

Santa Fé

” En symmetrisk och geometrisk trend med mycket färg. Gula toner med aprikos och mintigt blått tillsammans med trä och naturfärgat skinn. Texas och Arizonainfluenser med hantverk och katusar. Lätt flört med 70-talet med ex. mattor på väggar. Bär arv från 2015 års medelhavstrend.”

Makers & Fixers

”En antikosumtionstrend i kontrast till de andra trenderna. En anti-trend trend. Motreaktionen på alla måsten och en längtan efter att få vara delaktig och göra något viktigt. Engagemanget kring flyktingfrågan är ett sånt exempel. Engagemang och involverande är nyckeln. Om Air B´n´b  och Uber slog igenom 2015 kommer vi se ännu fler motsvarande exempel 2016. I denna trend kommer vi se massor av ”förbjudna” färgkrockar som tex. rosa och rött eller gult och brunt. ”

——————————

Följ gärna Mormorsglamour i sociala medier så missar du inget. Facebook och Instagram @mormorsglamour

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar