Annons
Annons

Potatistryckt kudde

Det var när jag såg den potatistryckta kudden hos Ferm living som jag fick för mig att testa på det där med potatistryck. Minns att jag gjorde det för många år sedan när jag gick på förskolan, så nu var det dags att pröva på det igen. Efter att ha sett det här fina presentpappret som tryckts med potatistryck och den här fina kudden med kors på bestämde jag mig för att kors skulle det bli. För potatistryckta kors på en kudde hade väl ingen tidigare gjort? eller?

Annons

Det var faktiskt enklare än vad jag trodde att karva i potatis och fixa sig en egen stämpel, dessutom är potatis billigt om det skulle gå åt skogen, då är det bara att karva i en ny. Himla kul var det, så fler potatistryckta saker kommer ni nog se framöver.

Under tiden tyget trycktes lade jag upp bilder på Instagram, då kommenterade Sofia att hon sett Little miss fix it göra något liknande. Kikade in där och det visade sig att hon hade gjort precis samma sak med samma mönster. Så otroligt det här med internet, man tror att man gör något som ingen annan kommit på och sen visar det sig att det finns en hel drös med människor som precis i den stunden gör det samma.

 

Ovan är en bildserie med bilder på hur man gör, jag använde mig av textilfärg som man fixerar med strykjärn. Finns att köpa i de flesta hobbyaffärer. När kudden syddes ihop syddes passpoalband, som det så fint heter, runt kanterna som en liten extra detalj. Det var ganska pilligt, men så länge som man är noggrann går det och det ser ännu mer arbetat ut med en sån detalj. Här kan man köpa färdiga passpoalband.

Så det verkar vara väldigt populärt att trycka potatistryckta kors på tyg just nu 🙂 testa du med vet ja! 🙂

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

4 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar