Annons
Annons

Rabarbercurd med maränger, vaniljglass och krossade drömmar

Nu är det verkligen rabarbersäsong och tidigare bjöd jag på flera rabarberrecept. För några helger sedan skulle vi ha hand om efterrätten på en sk. cykelfest. Hade beslutsångest. Men så kom jag på att jag ätit en helt ljuvlig efterrätt hos Erik i forsen, senast när jag var i Nyköping. Så jag efterapade den helt enkelt och det var både enkelt och riktigt gott. Speciellt när man köper alla ingredienserna färdiga förutom rabarbercurden som tar 10 minuter att slänga ihop.

Receot på rabarbercurd, maränger, vaniljglass och krossade drömmar

Annons

Recept på Rabarbercurd med maränger, vaniljglass och krossade drömmar

vaniljglass

små maränger

färdiga drömmar (småkakor)

Jag köpte mina drömmar på mitt lokala konditori.

Rabarbercurden kan du förbereda dagen innan om du vill.

Ingredienser:

250 gr skivad rabarber

1,5 dl strösocker

1 msk maizena

2 msk limesaft

3 ägg, endast gulan

30 gr smör

0,5 dl vatten

Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder i 5 minuter.

blanda maizena och limesaft i en skål och rör ner i kastrullen.

dra av från värmen och tillsätt äggulor och smör under omrörning. Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör tills curden tjocknat.

 

När curden svalnat och du ska servera efterrätten så krossar du småkakorna i lite mindre bitar. Lägger upp en sträng eller klick rabarbercurd, en kula vaniljglass och toppar allt med småkakor och maränger.

Jag älskar verkligen saker som går fort. Och känner man att man vill så kan man absolut göra det svårare genom att baka egna drömmar, göra egen glass och maränger. Men för den som är lite mer otålig. Så funkar detta sättet helt suveränt.
Receot på rabarbercurd, maränger, vaniljglass och krossade drömmar

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

5 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar