Annons
Annons

Recept på en vegetarisk rätt som är lätt att slänga ihop

Det bästa jag vet är när man tar det man hittar hemma och slänger ihop det till något som faktiskt smakar gott också. När sambon kom hem med massor av kantareller var jag bara tvungen att använda lite i maten.

Annons

Såklart efter att jag ätit en kantrellmacka med mycket smör och rostat bröd. Som är det bästa sättet att avnjuta kantareller. Det finns ingenting som slår en kantarellmacka.

Recept Kantarell- och sötpotatissallad

2 sötpotatisar

sojabönor

1pkt fetaost

två nävar blandsallad

 1 huvud blomkål eller broccoli

2 st morötter

3 msk solrosfrön & pumpakärnor

smör

olja

salt & peppar

Börja med att tärna sötpotatisen, sätt in i ugn i 15 min 200 grader så sötpotatisen blir rostad och mjuk. Koka blomkål eller broccoli samt sojabönor tills de är klara. Smörstek kantarellerna. Börja med att lägga kantarellerna i pannan och koka bort allt vatten, när det mesta vattnet kokat bort, först då lägger du i några klickar smör och låter det smörsteka. Salta och peppra.

Hacka morötter. Rosta solrosfröna och pumpakärnorna i olja någon minut i pannan, tills de får fin färg. 

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och smula över fetaost och sallad. 

Klart att äta!

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar