Annons
Annons

Recept på riktigt frasiga våfflor! 


recept-frasiga-vafflor_3 recept-frasiga-vafflor_4 recept-frasiga-vafflor_5

 

Till lunch i dag testade vi att göra hemmagjorda våfflor, med grädde. Brukar oftast göra dem med ägg och mjölk men denna gången lyxade vi till det och det blev en riktigt höjdare. Det knastrade i munnen när man åt dem för de blev så frasiga. Min alldeles egna lilla fotoassistent fixade iordning bilderna och arragerade och sa: – Ta bilden så här mamma. Det blir mycket finare om vi tar isär våfflan och jag håller den i handen…

Annons

Och så rätt han hade.

Recept på riktigt lyxiga och frasiga våfflor

4 dl 40% grädde

3 dl vetemjöl

1 dl vatten

50 gr smör.

salt

Börja med att vispa grädden till fluffig grädde. Blanda vetemjölet med vattnet och saltet. Häll i hälften av grädden och rör om så att det inte klumpar sig utan blir som en trög smet. Låt stå och svälla i 10 minuter. Därefter häll i resten av den vispade grädden. Jag hade dessutom i 50 gr smör som jag smält och låtit svalna något.

Sen är det bara att börja grädda och toppa dem med allt du tycker om. Nötter, sylt, grädde, chokladsås, glass. Ja det är bara den personliga smaken som avgör.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar