Annons
Annons

Så här tänker vi oss renoveringen av badrum- förebilder och skissbilder.

renovering av badrum själv

Som jag tidigare nämnt så håller vi på att fixa i badrummet på nedervåningen. Det kan kännas ganska konstigt kanske eftersom huset inte är så många år. Men det var tyvärr så att de saker som vi beställde från ett stort badrumsföretag gick sönder allihop. Kranen blev det en stor spricka i efter bara ett halvår och handfatet fick sprickor i sig efter ett år. Sen har tiden gått och vi har inte orkat ta tag i det. Förrän vi upptäckte att det hade läckt i bakkant av skåpet och det var vattenskadat. Så här såg det ut innan.

Annons

DSC_3590

Då tänkte vi att vi bara kunde byta ut det skadade skåpet till ett nytt. Men det visade sig att de hade ersatt just den modellen med en annan modell med andra mått. Så vi behövde ändå ersätta de andra två. I samband med det bestämde vi oss även för att sätta upp ett högskåp. För det är något jag verkligen längtat efter. Med skåp bara i nederkant så har vår familj svårt att ställa in saker där de ska vara. Så därför hoppas jag att det blir bättre när man får ett skåp i ta-höjd.

 

Inspiration till inredning av badrumSkåp IKEA, handtag Leva Husfabrik, lampa Rum 21, träram och vintagekruka Love Warriors

 

Nu så har jag skissat. Ni får ursäkta kvalitén på skissen. Men jag gjorde den snabbt för att visa min sambo.

När man gör om ett badrum utan att kakla om. Så får man vissa begränsningar att jobba med. Såsom hålen från där spegeln tidigare satt. Förut satt en rund spegel där. Den får inte plats längre pga. högskåpet. Så då fick jag tänka om. Med en rektangulär spegel över badrumsskåpet så täcker jag de förborrade hålen. Min tanke är att köpa en vintageram i trä och gå till glasmästaren och måttanpassa en spegel. I och med att badrumsskåpen är så kantiga i sin form så ville jag mjuka upp det med en spegel med lite mer krusiduller.

Lampan från Lampe Gras tror jag blir fin, då den tar upp den svarta färgen vi har på badkaret. Som inte syns i bild. Likaså de svarta långa handtagen är tänkt att de ska binda ihop möblerna med varandra. Sen för att mjuka upp det strama igen, så ställer jag in en vintagekruka med något trevligt träd.
bastmatta till badrumFör att ta in mer av de naturfärgade tonerna tänker jag mig en rund bastmatta på golvet.
leva kungslador kökoch sen var jag bara tvungen att visa en bild taget av Johanna Bradford på det fina köket som Leva husfabrik tillverkade för några år sedan. Det verkar vara riktigt svårt att få ta på handtagen. Men jag har bestämt mig för att det ska gå. För jag vill ha såna handtag till badrumsskåpen. Om det så ska ta en evig tid. Haha, envis är bara förnamnet 🙂


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar