Annons
Annons

Saft av Granskott kan man göra det? Javisst! och här kommer receptet.

När jag var ute i trädgården fick jag se barnen stå och plocka och äta granskott. Nyfiken som jag är bestämde jag mig för att testa att göra saft av granskotten och barnen och deras kompisar var eld och lågor. Kan man verkligen göra saft av granskott? Hur smakar det? och massor av frågor poppade upp.recept- diy-granskott-citron-saft-mormorsglamour_6Javisst, man kan göra ganska mycket av Granskott, både sirap, saft, te och man kan även äta det på knäckebrödsmackan tillsammans med en liten sillabit och creme fraiche, det är riktigt gott.
recept- diy-granskott-citron-saft-mormorsglamour_3

Recept på Granskotts & Citronsaft

1 l Granskott

1-2 citroner 

6-7 dl socker

1 l vatten

Varva granskott tillsammans med citronskivor. Koka upp vattnet och lös upp allt socker i kastrullen. När sockret är upplöst häller du över det på Granskotten och citronskivorna. Låt stå i två dagar så att smakerna får gotta till sig, innan du silar av saften. Häll upp den färdiga saften i rengjorda flaskor.. 

Blanda  med minst hälften vatten hälften saft. 
recept- diy-granskott-citron-saft-mormorsglamour_4

Hur smakar det då? Riktigt gott faktiskt, barnen älskar det. Smakar både sött, syrligt och friskt.

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar