Annons
Annons

Vad man kan tänka på när man skapar stilleben? – samma

Tänkte visa er vilken skillnad det gör till inredningen med att skapa olika stilleben, och ge er olika tips på vad man ska tänka på när man skapar stilleben. Därför har jag rotat lite i arkivet och hittat tre olika stilleben som är gjorda på samma tv-skåp. Så ni tydligt ser vilken skillnad man kan göra.

Annons

vardagsrum stilleben

Vill du ha ett stilleben med många olika saker eller bara ett fåtal?

Just nu är jag inne i någon slags fas där jag vill ta bort så mycket saker som möjligt och bara ha några få utvalda saker i hemmet. Så från att ha haft 9 olika saker på bänken som ett stilleben så har jag nu bara tre saker.

stilleben inredning bestå ikea skåp

Vad ska man tänka på när man skapar ett stilleben?

Ha ett fåtal färger på föremålen i ditt stilleben. Detta gör att stillebenet håller ihop och inte spretar för mycket. Ett exempel på det är bilden ovan. Där jag samlat ihop bruna, vita och svarta saker på bänken.

stilleben inredning bestå ikea skåp

Addera gärna en grön kvist eller blommor till ditt stilleben. Tycker att det lyfter det mesta och gör det mer levande och hemtrevligt.

stilleben inredning drinkvagn

Placera sakerna i ditt stilleben i olika höjd

För att det inte ska kännas för platt så är det viktigt att ha saker i olika höjd.

Se till att du placerar höga saker i bakkant och ställ mindre saker framför de större. Har du flera saker i samma höjd? Enklaste sättet är att använda snygga böcker och tidningshögar som du ställer sakerna på.

 

Lycka till nu och glöm inte att ha roligt!

DELA (48)
PINNA (14)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar