Annons
Annons

Skapa vackra tavlor av pressade blommor

I veckan när vi var ute på landet så hade mamma satt upp vackra tavlor på väggen med pressade blommor. Hon hade när hon rensat huset hittat ett gammalt Herbarium som Åke gjorde när han gick i skolan på 1940 talet. Jag tror att det var så att de flesta som gick i skolan då fick göra någon liknande. Att kategorisera växterna efter växtnamnen, pressa dem och sätta dem i vackra Herbarium.herbarium-pressade-blommor-tavlor_1Det är verkligen en fröjd för ögat att se det vackra gamla albumet med blekta gula sidor. Och fin handstil som knappt finns längre. Alla växter noggrant indelade i olika grupper.herbarium-pressade-blommor-tavlor_1herbarium-pressade-blommor-tavlor_1herbarium-pressade-blommor-tavlor_1

Annons

Några av dessa fina blad hade mamma tagit och ramat in och hängt över soffan i vardagsrummet. Och det är som att bladen och blommorna får liv igen. Sådär 70 år senare.

Jag antar att det inte är alltför svårt att få tag på liknande Herbarium på loppisar om man inte har turen att hitta ett i ett gammalt skåp.

herbarium-pressade-blommor-tavlor_1herbarium-pressade-blommor-tavlor_1

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar