Annons
Annons

Skor till flykt

Under de senaste dagarna har jag varit så otroligt less på allt som har med yta att göra. När nyhetsrapporteringen och sociala medier berättar den ena hemska historien efter den andra och tårarna rinner ner för kinderna. Det är då man sitter där, helt förstummad och blir ledsen över hur världen kan vara så orättvis. Varför hade jag sån tur att jag blev född i en lugn del av världen? Medan andra föds i andra delar av världen med helt andra förutsättningar.

Annons

Min kollega Maria Soxbo har tillsammans med ett gäng vänner startat ett ideellt initiativ Vi gör vad vi kan där de samlar in saker, men även pengar för att kunna köpa de saker som saknas på plats nere i Lesbos, Grekland, dit många flyktingar kommer.

I nästa vecka på fredag och lördag är första insamlingstillfället,

INSAMLING i Kungsträdgården, 11 september kl 11–18 och 12 september kl 10.00-15.30

Då får ni gärna komma till Kungsträdgården med ”hela, rena, torra skor (alla storlekar behövs, från barn till vuxen). Knyt ihop skorna parvis så att de inte kommer bort från varandra, gärna med ett par oanvända strumpor i. Lägg dem i en plastpåse, förslut och lämna i vår insamlingslåda. Märk gärna dina skopåsar med skostorlek om du kan, så blir det lättare att hitta nya ägare till dem. Rent och torrt är viktigt på grund av mögelrisken som annars finns under transporten”.

Fler insamlingstillfällen och vad man bör tänka på finns på hemsidan Vi gör vad vi kan. De eftersöker, kläder, hygienartiklar & oanvända underkläder

Såklart går det även att skänka pengar:

  1. Swisha ett valfritt belopp till 0702-093 303 (insamlingsansvarig: Ulrika Schreil)
  2. Sätt in valfri summa på SEB-konto: 5694 05 824 28
Och så tänkte jag avsluta med en film av Hans Rosling där har pratar om den så kallade massinvandringen på ett bra och lättförståeligt sätt.
[youtubeplay id=”0_QrIapiNOw” size=”large”]

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar