Annons
Annons

Snygga IKEA hack

De senaste veckorna har jag suttit och googlat på IKEA hacks och sprang över en hel del fina projekt att inspireras av.

ikea-hack betongbord av trä1. Här har Stylizimo gjort ett bord som ser ut att ha en betongskiva. Ivanliga fall har jag för mig att dessa levereras med en vit skiva. Skivan målats med Chalk paint. Därefter har ytan målats med en ”Sealer” och därefter lackats för att få en yta som tål smuts och att torkas av.

Annons

ikea-hack mörkbetsat trä på hylla

IKEA hackers

2. Vem har inte denna hyllan hemma? Vet att många småbarnsfamiljer har denna som förvaringslösning till alla saker. Men den kan verkligen se helt annorlunda ut med lite mörkbetsat trä som limmas på möblen. Därefter har ben i med samma betsade ton gjort att hyllan får ett helt nytt utseende.
ikea-hack hyllaIKEA hackers

3. Tycker den här idén är helt briljant. Genom att bygga om hyllan Kallax hyllplan i olika vinklar, så får man en helt ny hylla. Detta projekt är dock lite klurigare än vad man tror. Så kanske mer för den vane snickaren.

ikea-hack hylla i samma färg som väggenIKEA

4. Ett enkelt DIY som blir så effektfullt är när man målar in hyllan i samma färg som väggen. Så hyllan smälter in i väggen. Snyggt och stilrent!

ikea-hack frostaVT Wonen

5. Det finns verkligen massor av idéer på hur man kan förvandla pallen FROSTA och en av dessa idéer är denna hylla gjord av tre pallar och rep. Det du behöver göra är att såga av benen på en pall och därefter borra fyra hål i varje pallsits, som har tillräckligt stor diamenter för att få i ett rep. Trä repet genom hålen och knyt knutar där varje hyllplan ska stanna. Häng upp i en krok i taket.
ikea-hack-diy5@frugodager

6. En superfin säng gjord av skåp och en fin stege som snickrats för at komma upp i sängen. Under sängen kan man krypa in i en liten koja och gömma sig.

ikea-hack-diy6IKEA 

7. En annan produkt som förändrats i det oändliga på nätet är skåpet IVAR. Tycker just detta är så fint målat, där man inte målat hela utan behållit en del av det obehandalade träet. Det är verkligen en tacksam möbel att måla om eftersom du kan måla direkt på den obehandlade ytan utan särskilt mycket underarbete. Så det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan skapa.

 

 

 

DELA (0)
PINNA (25)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar