Annons
Annons

Supergoda Glutenfria Cupcakesspöken till Halloweenfesten

Gluten free and spooky Halloween cupcakes by Mormorsglamour Skona hem

I helgen bakade jag glutenfria cupcakes med Recept på Morotskaka. De blir så himla saftiga och goda och sen kan man gå på med massor av god Cream cheese frosting. Som är min favorit. Den här gången fick det bli muffins i form av spöken eftersom det snart är Halloween.

Ögonen finns att köpa i pysselbutiker som även har baktillbehör. Det gör dem lite extra spökaktiga. På ett dop jag var för några veckor sedan hade man bakat riktigt små morotskakemuffins i formar som knappt var större än knäck. De var nog riktigt pilligt men perfekt storlek för de sötsugne.

 I receptet har jag tagit i med mängderna till Glasyren. Just för att det går åt en hel del när man ska dekorera cupcakes som spöken.

Här kommer receptet:

3 dl rivna morötter

100 gr smör

2 ägg

2 dl socker

3 dl glutenfri mjölmix

0,5 msk bakpulver

0,5 msk bikarbonat

1,5 tsk vaniljsocker

1,5 tsk kanel

Glasyr

200 g smör

200 gr philadelphiaost

3-4 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Ugn 175 grader. Skala och riv morötterna, kramar ur vätskan om de är vattniga. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan morötterna och smöret. Blanda runt till en slät smet. Häll upp smeten i cupcakes formar. (för att smeten inte ska flyta ut från formarna så ställer jag alltid formarna i en plåtform för muffins) Grädda i ugn c:a 25-30 minuter.

För att göra glasyren smälter du smöret först. Rör ihop det med philadelphiaosten i en bunke och blanda sen ner florsocker och vaniljsocker.

Spritsa på frostingen när cupcakes har svalnat. Dekorera med ögon. 

Sen är det bara att äta 🙂

Annons
 ————————————

Du kan även följa Mormorsglamour på Facebook och Instagram @mormorsglamour

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar