Annons
Annons

Sy en egen Harlequinmönstrad kudde

För ett tag sedan sydde jag en harlequinmönstrad soffkudde. Så nu tänkte jag visa hur man gör när man syr denna. För er som tidigare sytt lapptäcken är detta inget nytt. Måste dock erkänna att för en annan som vill att saker ska gå undan är detta ett verkligt tålamodsprövande syprojekt.

Annons

1. Börja med att rita och klipp ut så många rutor som du behöver. Antal beror på storlek.

2. Det ljusgråa tygets rutor klipptes ut från en t-shirt. Perfekt återvinningstips.

3. När du klippt ut rutorna är det dags att sy ihop dem. Lägg rutorna som bilden visar och sy jämns med ena kanten, fortsätt att sy en lång rad med rutor med varannan färg. Det krävs en del tankearbete och noggrannhet för att få detta rätt. Så ta den tid du behöver.

4. När du sytt långa remsor med rutor är det dags att sy ihop remsorna till ett stycke. Varje remsa kan behöva förskjutas ungefär 0,5 mm för att mönsterpassningen ska bli rätt, men det kommer ni märka.

5. Klipp ut den bit du behöver till kudden och klipp ut en tygbit i samma storlek, till bakstycke. Min kudde hade måtten 60*35 cm.

6. Sy ihop framstycke och bakstycke men lämna en öppning i nederkant så att du får in innerkudden.

7. Vänd kuddfodralet ut och in och stoppa in innerkudden. Sy ihop öppningen för hand.

Klart!!

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar