Annons
Annons

Tips inför målning av väggar

Det har målats en hel del de senaste dagarna, snälla svärmor ställde upp och hjälpe mig. Så i detta inlägg hade jag tänkt att passa på att ge er lite tips inför målningen. Tex. hur man får såna där raka kanter, vad man ska tänka på när man målar och hur man målar upp figurer på väggen.

Annons

Vi börjar med kanterna:

1. För att få perfekta linjer när man målar med två färger, börjar man med att maskera med maskeringstejp där man vill ha kanten. Köp gärna den blå eller gula tejpen som är gjord för denna typ av målning.

2. Börja med att måla på kanten med den färg som du målat med innan. Ex. ska du få en snygg kant mellan tak och vägg. Börjar du med att måla kanten med takfärgen. Detta kallas att man förseglar tejpen. Låt torka.

3. måla därefter med den färgen som du vill ha på väggen.

4. Dra bort maskeringstejpen när du målat färdigt. Vänta inte tills färgen har torkat. Nu har du fått en snygg rak kant utan kladd.

Tips nr. 2

Hur man målar en stad på väggen?

När jag gjorde staden som silhuetter på väggen, börjde jag med att rita med linjal och penna. Försökte att få så många räta linjer som möjligt, för att det skulle bli så enkelt som möjligt att använda maskeringstejp.

När allt var maskerat och klart började jag med att göra som i tipset ovan. Dvs måla den ljusa färgen först för att försegla tejpen. När detta hade torkat, började jag måla med den mörkare färgen. Globen ritade jag upp med hjälp av en stor rund bricka som jag målade av på väggen. Denna maskerade jag inte utan fyllde i med målarfärg på fri hand. Små detaljer målades dit i efterhand, med smal pensel och en hel del tålamod.

Fler tips och trix kommer på onsdag. Hör gärna av er om något är otydligt. Har försökt att skriva så utförligt som möjligt.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

9 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar