Annons
Annons

Tips på hur du organiserar projekt och hittar inspiration

Under åren har det blivit en hel del projekt här hemma och även på jobbfronten. Så idag tänkte jag dela med mig av mina bästa tips, när det kommer till att strukturera upp och hitta sin stil. Detta sätt använder jag mig både när det kommer till fotografering, vilken stil bloggen ska hålla, inredningsprojekt och när jag ska presentera ett jobb för en kund.

kontor inspiration moodboard

Leta efter inspiration

Innan jag startar ett projekt börjar jag alltid att leta efter inspiration och skapa en moodboard.

Vad är ett moodboard?

Det är en yta som du fyller med inspirerande bilder och material som beskriver känslan du vill komma åt i ditt projekt. Denna använder du under projektets gång som en mall. För att exempelvis hålla dig till en viss stil eller för att få in en känsla.

Annons

kontor

Hur gör man?

Moodboarden kan man skapa på olika sätt:

  • Riv ut inspirerande bilder från magasin
  • Hitta ett vackra inspirerande material i skogen eller i butiken som man vill använda.
  • Använda Pinterest, som är som en digital moodboard, där man kan spara alla sina inspirerande bilder. Jag själv använder Pinterest massor! Ett tips är att installera deras Pin it knapp så du enkelt kan pinna bilder från nätet.

moodboard kontor

När det kommer till lite längre projekt som löper över längre tid, så brukar jag skriva ut allting och sätta upp på väggen. Detta är perfekt när det kommer till exempelvis bloggen. Så att man ser att man håller samma stil hela vägen. Även när vi byggde hus så gjorde jag på detta sättet.

moodboard kontor

 

 

 

Så sätt igång nu och riv ut eller pinna alla fina idéer och stilar som du tycker om. När du väl gjort det. Sätt dig ner och analysera vad som är genomgående i de olika bilderna. Ofta blir det ganska tydligt om vilken typ av stil man gillar. Ibland blir man nästan överraskad av sig själv. Man kanske hittar en stil man inte ens trodde att man hade.

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar