Annons
Annons

Total makeover på liten budget

Älvkarleby Turist- och konferenshotell utlyste en tävling om vem som kunde göra om ett ocharmigt rum med små enkla medel till ett lyxigt hotellrum. Bilderna och stylingen från detta bidrag är gjort av Lina Antelin med bloggen Lina på landet och Jeanette Henesand. Resultatet kan man inte annat än häpna över, och när man ser förebilderna blir det än mer slående.

Annons

Är oerhört förtjust i den vackra sänggaveln som gjorts av tre störar och hel del överblivet tyg. Det skapar verkligen en rymd till rummet och får det att kännas lyxigt och ombonat.

 Här har ni en förebild. Så ser ni utgångsläget.

Jag måste säga att utgångsläget var tufft, för mig är det svårt att se någon som helst potential när jag ser förebilderna. Förutom det höga taket och det vackra dörrarna är det inte mycket som tilltalar.

Förvandlingen blev verkligen total!

Det gick åt många liter färg kan jag tänka mig när rummet målades och många möbler målades om. Lampor och dekoration har samlats ihop av bekanta, det har letats i källarförråd och genom att använda det som redan fanns i rummet.

Tavelramen fanns redan i rummet, tre tavlor med samma motiv. Motivet togs ut och ramen behölls och fästes i väggen genom att använda en del av ett läderskärp.

Bänken har klätts om och målats.

En av de bästa sakerna med detta rum. Tycker i och för sig att allt är riktigt bra genomfört. Men något jag verkligen tar med mig är listen som satts längre upp på väggen och målats i samma färg som resten av golvet. Tycker det blev riktigt snyggt och det skapar en helt annan harmoni till hela rummet.

Tycker att detta är ett tydligt resultat på hur mycket man kan förändra med målarfärg och textilier, så glöm inte det innan ni skänker bort den där möbeln som inte använts på länge. Se bortom färgen och titta på formen. Skulle denna må gott av en liten förändring och skulle det kunna göra att jag skulle fortsätta använda den? 

Alla fotografier av Lina Antelin

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar