Annons
Annons

Uppdaterad furu

Våra barn har 5 äldre fina kusiner som de bara älskar att umgås med, det är idolerna och bästa kompisarna. Av kusinerna har vi ärvt nästan allting i barnrummet, alltifrån sängar till leksaker. Min äldsta sons säng är en våningssäng med ett litet krypin under och även den har vi ärvt. När vi fick den så var den i furu. Men så fick jag för mig för en tid sen (sisådär ett halvår sen, men har bara missat att visa er) att jag skulle piffa till sängen lite. Just då orkade jag verkligen inte måla, för det skulle innebära en massa jobb såsom att montera ner sängen, slipa, vilket är det tråkigaste som finns och sen måla.

Annons

Tog fram lite dekorplast och började klistra på sängramen. Så gavlarna fick vit dekorplast på sig och kojan under sängen sydde jag ett litet draperi till. Som fästes under sängen med en gardinskena.

Nu fick sängen ett helt nytt utseende, med lagom mycket ansträngning.

Hur fungerar det då att ha dekorplast på delar av sängen?

Det är en perfekt snabb lösning om man vill ha förändring fort, men jag skulle inte sätta dekorplast på de ställen som slits mest på sängen, exempelvis stegen. Då är det svårt att få plasten att sitta kvar. Men på de ställen jag har satt den sitter det fortfarande kvar ett drygt halvår senare. Det är nog mycket tack vare att grabbarna inte fått för sig att börja pilla bort plasten, för i sådant fall hade den varit borta i ett nafs.

Om du vill sy en vimpel till barnrummet, finner du beskrivning här.

Djurkuddarna är sydda med framsidor från Stoff & stil och baksida med gamla skjortor. Beskrivning finner du här.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar