Annons
Annons

Vårigt pyssel tillsammans med barnen – odla krasse, basilika och ärtskott

Ju längre dagarna blir och desto mer solljus som tittar fram, desto mer sugen blir jag på att börja plantera. Trots mina icke gröna fingrar. Så är hoppet det sista som ger sig. Men något jag vet att jag klarar och som är så roligt att göra tillsammans med barnen är att plantera Krasse, ärtor och basilika i små krukor. Mina barn har mycket mer gröna fingrar än jag och älskar att följa hur saker och ting växer till sig.

Annons

odla basilika krasse ärtskott

Dessa frön är dessutom enkla att sköta och växer upp på några dagar. I allafall den planterade krassen och ärtorna, som blir till ärtskott.

odla basilika krasse ärtskott

Jag använder små planteringsskyltar och skriver namnen med små klisterbokstäver från bokhandeln. Så jag enkelt kan hålla reda på vad som planterats.

Så sår du basilika:

Jorden ska gärna vara lätt, fuktig och väldränerad.

Se till att jorden inte torkar ut och att basilikan inte står i direkt sol. Gärna med en tunn gardin för fönstret. Ansa blomknopparna hela tiden så att basilikan fortsätter att utveckla blad.

odla basilika krasse ärtskott

Så sår du ärtskott:

Glöm det där med att blötlägga ärtorna i vatten i flera timmar.

Köp en förpackning vanliga gula ekologiska ärtor (såna man gör ärtsoppa på)

Lägg ett lager jord i såkrukan och lägg därefter i ärtorna. Stö över ett tunt lager med jord och sätt över lite plast, så det behåller fukten.

Se till att hålla det fuktigt hela tiden. Så bara på några dagar har du stora fina ärtskott. Som är supergoda att lägga på mackan.

odla basilika krasse ärtskott

De är fina de där röda små krassefröna och något du enkelt kan testa att plantera med dina barn, gror på några dagar och är toppengott att ha på mackan.

Så sår du Krasse:

Blöt upp papper eller bomull och lägg det på ett litet fat, så strör du över fröna över det våta underlaget. Du behöver alltså ingen jord.

Ställ det på en solig plats, gärna med lite platsfolie över så du behåller fukten. Se till så att det håller sig fuktigt hela tiden.

odla basilika krasse ärtskott

Lycka till nu! Så lovar jag att återkomma med uppdatering på hur det går med fröna.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar