Annons
Annons

Vegetarisk måndag: Recept på Pannkakor med vanilj, färska bär och grädde

hur-man-gor-pannkakor-recept_1

Skulle yngsta killen här hemma få bestämma matsedel skulle det vara pannkakor, plättar eller våfflor 7 dagar i veckan. Så pannkakor blir det en del här hemma. Fast inte alla dagar i veckan såklart 🙂

Pannkakor var en av de första maträtterna jag fick lära mig göra med pappa. För om man var själv hemma med pappa, då blev det antingen pannkakor, hamburgare eller köppizza. Det var de alternativen som fanns och jag älskade den där stunden tillsammans med pappa vid spisen…

Annons

När pappa nästan kunde vända en pannkaka i luften. Och jag stod där med imponerade, stora runda ögon och kände hur stoltheten över far blev större och större för varje vändning och det kändes som att jag ville berätta för hela världen, att pappa var världens bästa pannkaksmakare och han kunde minsann vända pannkakor i luften.

Ja nästan i allafall.

hur-man-gor-pannkakor-recept

Jag tycker så här: Ska man äta pannkakor så kan man lika gärna slå på stort och verkligen äta en riktig sockerbomb. Jag vill ha allt på min pannkaka: socker, grädde, glass, färska bär och helst hallonsylt. Så här kommer min version på hur man gör riktigt goda pannkakor:

Grundrecept pannkakor med vaniljsmak c:a 8 pannkakor

2 ägg

5,5 dl mjölk

2,5 dl mjöl

1 tsk salt

2 msk smör

1 msk socker

2-3 tsk vaniljsocker

Börja med att vispa sönder äggen i en skål. Smält smöret. Tillsätt därefter 3dl mjölk, mjölet, salt, socker, vaniljsocker och det smälta smöret.

Vispa till jämn smet och häll därefter i resten av mjölken och rör om. 

Många säger att man inte behöver ha något smör i pannan  när man steker eftersom det redan är i smeten, men jag tycker det blir dubbelt så gott med smör i pannan. Så efter vart tredje pannkaka som jag gräddat lägger jag i en liten klick smör.

När pannkakorna är klara kan de ätas tillsammans med det mesta man tycker är gott. Varför inte lite chokladsås också 🙂

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar