Annons
Annons

Vegetarisk måndag- Snabblagad tortellini med gräddstuvad grönkål och rostade solroskärnor

Bästa sättet att laga mat på är när det går fort och är gott. Det här receptet har båda delarna. Som barn så älskade jag tortellini och kunde äta det ofta. Helst så torr som möjligt, utan sås. Som tur är så utvecklas smaken och nu kan jag inte tänka mig att äta saker utan sås eller goda grönsaker.

Annons

Idag är det måndag så varför inte passa på att äta vegetariskt. Gräddslungad tortellini och grönkål med rostade frön och soltorkade tomater. För er som tål valnötter så ta det istället och rosta i pannan. Och för dig som är allergisk går det lika bra med solrosfrön och pumpakärnor som rostas lite snabbt i stekpannan.

För dig som inte upptäckt grönkål ännu. Det är en av mina favoritgrönsaker i köket. Supergod. Men behöver oftast hettas upp på ett eller annat sätt. Jag steker den oftast i pannan tillsammans med lite smör och serverar till det mesta. Men i detta receptet så blir den stuvad.
Snabblagad middag på vegetariska måndagen

Recept på Tortellini med gräddstuvad grönkål, soltorkade tomater och rostade solros- och pumpafrön

 

500 gr färsk tortellini

1 hackad gul lök

8 st soltorkade tomater i olja

2 msk smör

500 gr grönkål

2 dl grädde

1/2 grönsaksbuljong tärning

0,5 tsk salt

0,5 tsk peppar

80 gr solros frön och pumpafrön

Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek löken mjuk i smör. Tillsätt grädde, grönkål, salt och peppar. Låt puttra i 7 minuter.

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr och het panna. Blanda pastan med grönkålen och skivade soltorkade tomater.

Tips! Jag hade inte så mycket grön kål hemma så jag blandade ut det med kirskål och spenat. Funkar finfint.

Servera och njut 🙂

Snabblagad middag på vegetariska måndagen

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar