Annons
Annons

Vegetarisk måndag: Vinslattar över från helgen? Gör en god Risotto med rödbetor, Halloumi och grönkål.

Recept på vegetarisk risotto

Ni som följt mig ett tag vet att jag tidigare försökte lägga ut vegetariska recept på måndagar. Det har varit lite si och sådär med det. För tiden har inte räckt till. Men nu så idag kommer ett vegetariskt recept. Perfekt till dig som har lite vitvins slattar över från helgen.

Annons

Och jag älskar risotto! Den blir så krämig och smakrik. Så kan man äta den till det mesta. Idag blir det Rödbetor, halloumi och grönkål.

Denna vecka är lite lugnare rent arbetsmässigt, så denna veckan går åt till att komma ikapp med allt praktiskt, skriva om texter och förbereda massor bakom kulisserna innan ny bloggdesign. Sen håller jag på att bockar av den långa listan med saker som bör göras men som inte hunnits med under de andra veckorna. Som man måste göra som företagare.

Jaja. Nog pratat om det, istället går vi tillbaka till receptet:

Recept vegetarisk risotto

Recept på Risotto med rödbetor, halloumi och grönkål

Du behöver:

7,5 dl vatten

1,5 dl vitt vin

2 grönsaksbuljongtärningar

1 tsk oregano

3 dl risotto ris

2 scharlottenlökar

2 dl riven parmesan

4 grönkålsblad

1 msk smör

2 färdigkokta rödbetor

0,5 paket med sockerärtor

några blad romansallad

1 fp halloumi

2 msk solrosfrön

Börja med att värma upp vattnet och lägg i buljongtärningarna i en separat kastrull. Håll buljogen varm under hela tiden som du gör risotton. Hacka scharlottenlöken fint och lägg i stekpannan tillsammans med riset. Stek någon minut. Häll därefter över det vita vinet.

När det vita vinet kokat in så häller du på någon/några deciliter buljong åt gången och låter det koka in. Se till att röra runt hela tiden och passa så att det inte bränns vid. Risotton ska kokas under 20 minuter och hela tiden fyller du på lite buljong åt gången så det hinner koka upp. Håll på med detta tills du tycker att risottoriset blivit mjukt men ändå har lite tuggmotstånd.

Ställ av från plattan och häll på den rivna parmesanen.

Koka sockerärtorna en halv minut och stek grönkålen i smör i stekpannan så den får lite färg. Riv de kokta rödbetorna och halloumin.

Lägg upp risotton på tallrik och toppa med Halloumi, grönkål, rödbetor, sockerärtor, romansallad och strö över lite solrosfrön.

 

Recept på vegetarisk risotto
recept på vegetarisk risotto

Nu har vi kommit till den bästa biten. Att få äta upp alltihop! 🙂

Har ni några andra god vegetariska recept att dela med er av? Alltid så bra med tips.

Ha en fin dag nu <3


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar